Gouden handdruk? Extra voordeel tot 15 november

goudZoals we vorige maand al schreven, verandert er vanaf januari 2014 veel op het gebied van ontslagvergoeding en stamrecht. (zie artikel: Ontslagen met Gouden Handdruk? Geen fiscale voordelen meer). Vanaf 2014 is namelijk iedere nieuwe ontslagvergoeding direct volledig belast.

20% onbelast uitgekeerd bij afronding traject voor 15 november 2013

Zit u in een situatie van ontslag met Gouden Handdruk? De meest ideale situatie is dat u dit traject vóór 15 november 2013 kunt afronden. Het kabinet wil namelijk via een aanvulling op het Belastingplan dat u alleen onder die voorwaarde gebruik kunt maken van de mogelijkheid om volgend jaar 20% onbelast uit te laten keren.

Rond uw ontslagtraject af voor 1 januari 2014

Probeer in ieder geval het hele ontslagtraject vóór 1 januari 2014 af te ronden. Alleen dan kunt u nog kiezen tussen het direct laten uitkeren van de ontslagvergoeding of het bedrag onderbrengen in een (bancaire) lijfrente of stamrecht BV.

De tijd dringt dus! Het loont zeker om, mocht u hier mee te maken hebben, snel de onderhandelingen af te ronden en de vervolgstappen te zetten (oprichten van een stamrecht BV, overboeking regelen, etc.). Onze adviseurs helpen u hier graag bij.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

Rob de Peuter

Rob de Peuter

035 - 603 14 55

Verzekeringsexpert en mede-eigenaar bij Lancyr Deelen.
"Ik wil niet de grootste maar wel de beste financiële huisarts van Soest zijn."

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer 035 - 603 14 55.